SANDY SILVA – Workshop Creatiu de Body Music Procession

  • 27 de maig
  • 14.30h-16h
  • 25€ (20€ si ets estudiant)

 

Sandy Silva és una galardonada intèrpret, coreògrafa, compositora, productora i pionera de la dansa percussiva aclamada internacionalment. S’inspira en pràctiques globals de dansa percussiva per tal d’infondre temes amb moviment, veu, teatre i una musicalitat impecable. El resultat és una forma única i poderosa d’interpretació i narració. Després de 35 anys actuant i ensenyant per tot el món, Silva va posar en marxa el Migration Dance Film Project (MDFP) amb la galardonada directora Marlene Millar. Les seves pel·lícules s’han projectat internacionalment i han guanyat nombrosos premis. Sandy també és professora, comissària artística i cofundadora del Laboratori Internacional de Dansa Percussiva de Montreal.

En la seva pràctica artística, les composicions i la percussió corporal s’inspiren en les pràctiques artístiques tradicionals dels ritmes turcs Usul, la juba afroamericana, la gigue quebequesa, la música de boca celta, les palmas andaluses i les llegendes húngares. Després de 35 anys d’estudi i deconstrucció d’aquests vocabularis, les noves coreografies vocalitzades de Silva integren sons i gests arrelats per tal d’evocar una sensació de viatge, desplaçament i migració.

Les seqüències didàctiques de Silva i les seves coreografies públiques estan disenyades en torn a temes que exploren la condición human. Explora i combina melodies vocals que recolzen una narrativa amb el seu moviment percussiu, que en última instància es converteix en un cos orquestral de treball. En les seves classes, tant amb principiants com amb professionals experimentats, fundamenta l’experiència de grup en un pols comú basat en gests sonors, que també pot derivar en exploracions polirrítmiques més complexes. La intenció és construir una pràctica personal adequada a l’habilitat, capacitat i gènere de cada persona. L’exigència i el compromís de cada participant és prendre’s el temps necessari per profunditzar en la seva escolta i encarnar els elements de l’obra d’una manera significativa per a ell, de manera que aquesta toqui l’experiència humana que hi ha en cadascun de nosaltres.

Taller creatiu de Body Music Procession

Els participants s’involucren en una experiència de música i movimient que s’expressa com un viatge comunitari compartit a través d’un “pols” comú al caminar del que sorgeixen gests rítmics, formacions i vocalitzacions. El resultat és una activitat multigeneracional i multicultural, per a participants de diferents nivells de destresa. Els participants aprofiten noves formes de pensament inexplorades per tal d’abordar el moviment, l’expressió vocal i, potser, la narració d’històries a partir de les seves pràctiques personals i culturals.

Més informació:

https://sandysilvadance.com/

https://migrationdance.com/

Vídeos:

https://migrationdance.com/video/home-short-film/

https://vimeo.com/327211818

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies