Intensiu de Body Music amb Keith Terry

Keith Terry és un percussionista i ballarí rítmic. El seu treball engloba vàries disciplines escèniques afins — música, dansa, teatre, art escènic — que reuneix per tal del crear una visió artística que desafia una fàcil categorització. Com a “músic del cos” que es defineix a sí mateix, Keith utilitza l’instrument musical més antic del món — el cos humà (el seu propi) — com a base per explorar, barrejar i doblegar les possibilitats rítmiques, percussives i del moviment, tant tradicionals com contemporànies.

QUÈ ÉS BODY MUSIC?

BODY MUSIC, també coneguda com a Percussió corporal, és la música més antiga del planeta. Abans que els humans buidessin troncs i colpegessin roques, feien servir els seus cossos per picar de peus a terra, aplaudir, cantar, fer petar i grunyir les seves idees musicals. Hi ha moltes músiques corporals tradicionals al món, des del Hambone afroamericà i les Palmes flamenques fins al Saman de Sumatra i la música axil·lar etíop. Des de 1978, Keith Terry ha desenvolupat un estil contemporani basat en la seva formació com a baterista de jazz, així com en els seus anys d’estudi intensiu i col·laboració amb sistemes rítmics del món.

TALLER DE BODY MUSIC AMB KEITH TERRY

Utilitzant l’instrument més antic del planeta, el cos humà, aplaudim, espetem i vocalitzem el nostre camí a través d’una molt divertida música rítmica original i tradicional. BODY MUSIC és una forma eficaç d’interioritzar el treball rítmic, cosa que millora el desenvolupament del temps, la sincronització, fraseig, capacitat d’escolta, independència, coordinació i consciència de conjunt. És una eina útil per a músics, ballarins i animadors de tota mena, actors, DJs i muntadors de cinema… qualsevol persona interessada a aprofundir en les seves habilitats rítmiques.

BODY TJAK

El projecte Body Tjak és una col·laboració a llarg termini entre els EUA i Indonèsia produïda per Crosspulse. El 1980 Keith Terry i Wayan Dibia van començar a desenvolupar una forma híbrida contemporània que integra la música corporal i el kecak. La música corporal explora el ritme alhora que reprodueix els sons que el cos pot emetre a través dels palmells de les mans, el frec dels palmells, els cops amb els dits, els cops amb els peus, el cant, els cops a les galtes i el ventre, els cops al pit, els salts i lliscaments, els balbucejos i la tos.

El kecak (de vegades anomenat “cant dels micos” a Occident) formava part originalment de la dansa de trànsit “sanghyang” de Bali, i se sol utilitzar per representar la història de l’exèrcit dels micos a l’epopeia hindú del Ramayana. Els seus enèrgics i entrellaçats patrons vocals, que van des de sons guturals d’animals primigenis a melodies etèries d’exquisida bellesa i sofisticació, han inspirat algunes de les coreografies contemporànies més innovadores de Bali. Terry i Dibia entreteixeixen la música corporal i el kecak a través de la seva imaginació, combinant i ampliant aquestes formes contemporànies i tradicionals en una nova expressió artística que barreja, doblega i estira les sensibilitats estètiques. Aquesta és la base de l’obra, que en la màxima expressió inclou instruments percussius i melòdics, ombres xineses, màscares, dansa i molt més.

El Body Tjak arriba a l’Escola Luthier de Dansa…

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies