Qui Som

Guillem Alonso (Barcelona, 1973) es va posar les seves primeres sabates de claqué a l’edat de 7 anys i des de llavors no ha parat de ballar. Als disset anys marxa a viure a Nova York per ampliar els seus coneixements i aprendre directament dels hoofers i masters del claqué, com Brenda Buffalino, Barbara Duffy o Savion Glober, entre d’altres. Dels vint als vint-i-cinc anys es guanya la vida treballant en les companyies més importants del moment: l’American Tap Dance Orchestra i la Manhattahn Tap.

La seva tornada a Barcelona nodreix l’escena claquetera de Barcelona: importa de Nova York la tècnica, les coreografies estàndards (els ‘clàssics’) i les tap jams d’improvisació; pujen els nivells de claqué de la ciutat, apareixen ballarins que s’hi volen dedicar i es comencen a formar companyies professionals. Guillem Alonso ha estat, com a professor i organitzador, l’impulsor d’una nova generació de ballarins de claqué a Barcelona. També és un dels pocs ballarins del món que practiquen l’estil de ball Sand Dance (ball de sorra), amb el qual ha guanyat prestigi i reconeixement internacional.

Guillem Alonso és actualment Director i professor de l’ Escola Luthier de Dansa. També és membre de les companyies Tap Olé, Camut Band i Boogie Woogie Tap, i imparteix classes a diferents festivals de claqué d’arreu del món.

Entrevista Diari Ara / ‘El creador’ La Vanguardia / Article El Periódico

L’ESCOLA LUTHIER DE DANSA

Alícia Alcalay, Llicenciada en Guitarra Clàssica i mare de Guillem Alonso, funda l’Escola Luthier de Música l’any 1979 al pis principial d’un edifici del carrer Balmes. El 2011 sorgeix l’oportunitat de llogar els baixos d’aquest edifici i és llavors quan ella i el seu fill, ballarí professional, decideixen començar una nova aventura: muntar una escola de dansa.

L’Escola Luthier de Dansa es crea amb la intenció de ser un centre d’alta qualitat especialitzat en claqué. És per això que el curs 2012-2013 comencem la nostra Formació Professional de Claqué, un programa intensiu per a ballarins de claqué d’arreu del món.

També impartim classes de dansa clàssica, dansa-jazz, dansa contemporània, percussió corporal, flamenco, danses urbanes, dansa irlandesa, dansa barroca i llenguatge musical per a ballarins.

Fins ara, han impartit classes a l’escola els següents professors convidats:

Claqué: Michelle Dorrance (Nova York), Nicholas Young (Nova York), Avalon Rathgeb (Londres), Chris Matallo (Brasil), Susan Hebach (Nova York), Josh Hilberman (Bèlgica), Mark Mendonca (Los Angeles), Mark Yonally (Chicago), Jessie Sawyers (Nova York), Heather Cornell (Nova York), Thomas Wadelton (Austràlia), Andrew Nemr (Nova York), Jason Janas (New Jersey), Sam Weber (San Francisco), Hillary-Marie (New Jersey), Thanos Daskalopoulos (Grècia), Jason Rodgers (Los Angeles), Sarah Reich (Los Angeles), Sebastian Weber (Alemanya), Steven Harper (Brasil), Thomas Marek (Alemanya), Cartier Williams (Washington DC), Peter Hammer (Toulouse) and Max Pollack (Viena).
Dansa-jazz: Lynn Simonson (Nova York), Teresa Pérez Ceccon (Nova York), Colin Sinclair (Londres).
Dansa clàssica (Ballet): Denzil Bailey (Londres), Jordi Arnau (Barcelona).
Dansa barroca: Nick Nguyen (Paris), Bruna Gondoni (Florència), Mª José Ruiz Mayordomo (Madrid).

Formem part activa de la comunitat claquetera de la ciutat i volem transmetre la nostra passió per la dansa, en especial pel claqué.

Benvinguts!